logo

A 10 legjobb női street art művész #nőnap # girlpower


Nőnap alkalmából készítettem egy válogatást a kedvenc női street art művészeimről. Minden napra nőnapot!

Julieta XLF

Julieta XLF spanyol, Valenciai street art művész, aki őrületes színkavalkáddal és formavilággal színesíti Spanyolország és a világ utcáit. 

Marina PTKS

Marina PTKS egy portugál művész, akit főként a világegyetem vátozásai, a kozmosz és a geometriai értelmezések foglalkoztatják és ezek testesülnek meg leginkább alkotásaiban.

Manyoly

Manyolyt leginkább a nőiség motiválja, női arcokkal és alakokkal öltözteti fel a városokat. A személyiség aspektusait vizsgála, amiben segítségére vannak a színek és a kontrasztok és a különbőző tecnikák is.

BK Foxx

A BK Foxx ereje az alkotások realitásában rejlik. Rendkívül sokoldaú alkotó.

Fuzeillear

Fuzeillear munkáira a sütét színek jellemzőek, hiszen az árnyékos textúrákka és erős kiemelésekkel hat a mélység és a tér érzetére. Alkotásai nagyon könnyedek, már-már “lebegősek”.

 

 

Marina Zumi

Marina argentín művész, akinek festményeiben a természet és állatvilág kozmikus mivolta jelenik meg. Természet, kozmosz, geometria.

Amara Por Dios

Élénk színek, szerves formák, minták és arcok. Ősi civilizáció, teremtmények, istennők, vallási tárgyak.

Miss KK

Miss KK hosszú kihagyás után visszatért Budapest utcáira. A népszerű magyar művész női alakjai ismét Budapest részévé váltak, újra köztünk vannak, kommunikálnak velünk és beépülnek a hétköznapjainkba.

MissMe

Aktivista és feminista, akit a társadalmi kérdések foglalkoztatnak.

Mad C

Mad C munkájára jellemzőek a színek, a dinamizmus és a geometria. Elképesztő energiákat enged bele a városi terekbe az alkotásaival.
Források: news.globalstreetart.com, BudapestAvantgare blog, Muralfestival.com, JulietaXLF.com

 

Bejegyzés adatai

Időpont: March 8, 2019

Szerző:

Komment: 0