logo

A New York-i Times Square Valentin Napja


Február 14-én a feje tetejére áll a világ: minden piros színbe borul, mindent ellepnek a szívecskék és a mosolygó szerelmespárok. Ez nincs másképp New York városában sem, sőt, ott még a közterek is ünnepelnek.

heart3.jpg

A “Haertwalk” elnevezű alkotás került a híres Times Square-re, ugyanis ez nyerte el 2013-ban a Valentin Napi Design verseny első helyét. A Situ Studio által nyert  alkotás különlegessége, hogy egy szerelmi ihletés mellett fontos volt számukra egy olyan köztéri alkotás létrehozása, amely a szerelem ünneplése mellett a szerelem erejére is hangsúlyt fektetett – hiszen a szerelem segít gyógyítani és túlélni a nehéz időkben, többek között amikor a Sandy hurrikán lecsap New York városára és életre szóló nyomot hagy.

A kétfajta szerelmet egyesítendő Situ  egy pavilont alkotott, amelyen két, függő helyzetben lévő deszkapalánk kanyarog. Ezek végül egy szívet formázva fonódnak egymásba. A design része egy Rockaways (New York és Atlantic City, New Jersey) sétálóutcájáról származó partmenti deszkapadló is. Éjjel mélyvörösen izzik a Valentin napi alkotás, és becsalogatja az embereket néhány pillanatra, kiszakítva őket ezzel a mindennapi nyüzsgésből.

heart2.jpgheart1.jpgheart4.jpgheart5.jpg

Forrás: Inhabitat

 

Bejegyzés adatai

Időpont: February 14, 2013

Szerző:

Komment: 0