logo

Habkarton építészet Ocztos István képzőművésszel a Liget Dzsemborin


Június 28-án, szombaton együtt mozdul Budapest a Liget Dzsmeborin a Népligetben. Mi is az a Liget Dzsembori? Egy jótékonysági rendezvény a Budapest Bike Maffia, a Liget Club & Bar és a Városkommunikáció blog szervezésében, ahol a társadalom különböző rétegei megmutatják, hogy összefogással a legmerészebb álmok is valóra válhatnak.

Az egész napos rendezvény egyik meghatározó programja lesz a habkarton építészet gyerekprogram, melyet Ocztos István építész, képzőművész vezet. Építős, közös, kreatív, elemes játék gyerekeknek, melyhez nincs másra szükség, mint habkartonra és gombostűre. Szabad építkezés újrahasznosított, 6, 0 cm x 9, 0 cm-re vágott habkarton lapokból, a saját fantáziára bízott formában: készülhet belőle házikó, parkoló, udvar, busz, repülő… Az építkezésnek csak a fantáziánk szab határokat. A foglalkozás a környezetvédelem, a kreativitás fontosságát teszi kézzelfoghatóvá a gyerekeknek.

habkarton_epiteszet2

A foglalkozást a “Csináljuk Együtt” szociális, karitatív, társadalmi érzékenységgel rendelkező, gyerekekkel, a városi környezettel  foglalkozó csapat nevében tartja Ocztos István. Szervezetileg az “Élő Tűzfalak Erzsébetváros Közhasznú Alapítvány” hivatalos keretein belül helyezkedik el. A “Csináljuk Együtt” célkitűzései közé tartozik többek közt a lakókörnyezet javítása; Lakók tájékoztatása az eseményekről és együttműködés; Oktatási projektek, a fiatalok bevonása a közösségi munkába, ismeretterjesztés, tapasztalatok átadása, tanítás; Közösségépítés (gyerekszerda, gyerekfoglalkozások); Hátrányos helyzetűek megsegítése (hajléktalanok, jótékonysági akciók); Művészeti csoportok támogatása. Míg emellett az Élő Tűzfalak Erzsébetváros Közhasznú Alapítvány célja Erzsébetváros és Budapest városképének javítása, szépítése képzőművészek segítségével. Ezen szándékát a városban található tűzfalak helyreállításával, állagmegóvásával, hőszigetelésével olyan formán kívánja elérni, hogy a tűzfalakra képzőművészeti alkotások kerülnek. Ezzel egyszerre ad új lehetőséget és felületet a képzőművészek számára és teszi a város tűzfalait a lakók és a környezetében élők számára lakhatóbbá, komfortosabbá és esztétikusabbá.

habkarton_epiteszet1

A gyermek és családi programok mellett a rendezvény zászlóshajója a médiakonyha lesz, ahol a média munkatársai mutatják be főzőtudományukat a bogrács mellett. Az ételeket egy választott támogatói összegért cserébe, a vendégek jóízûen elfogyaszthatják. Már déltõl népszerű dj-k szolgáltatják a jobbnál jobb zenéket (Sun city) egészen másnap hajnalig (City nite). A programok közt szerepel még: kocsmakvíz, design piac, bringás fotózás, este ismert slammerek lépnek a színpadra, utána pedig bulizunk hajnalig. A dolog pikantériája, hogy mindenki a közös cél érdekében ingyen vállalta a fellépést, a főzők pedig maguk állják az alapanyagokat.

Event ITT található.

liget_dzsembori2

 

 

Bejegyzés adatai

Időpont: June 23, 2014

Szerző:

Komment: 0