logo

Kereskedj kutyaürülékkel, cseréld wifi-re


A Terra internetszolgáltató és a DDB Mexikó együttműködésében „Poo-WiFi” néven indult útjának egy kampány, ami ingyen wifivel jutalmazza, ha a kutyasétáltatás során az ürüléket a megfelelő helyre kidobják. A kampány célja, hogy ösztönözze az embereket a helyes viselkedésre, aminek egy nagyon jó eszköze, ha ingyenes internetet biztosítanak a köztereken is. A speciális jelzések, tiltások, fenyegetések helyett ez a „csere-szerkezet” igyekszik pozitív megerősítéssel a kutyaürülékkel teli Mexikói parkot tisztábbá tenni. A videó bemutatja hogyan is néz ki a szerkezet: a parkban elhelyeztek hotspot-okat, amelyek annak függvényében lépnek életbe, hogy mennyi ürülék van elhelyezve a kutyaszemetesben. Minél több, annál tovább tart. Annál tovább lehetsz a telefonodon online.  Az ösztönzést zacskós elhelyezésével nyomatékosítják ezen kívül. (via PopUpCity)

Szokatlan és érdekes kezdeményezés, kíváncsi vagyok milyen hatást fog elérni és milyen visszajelzéseket fog kapni az ötlet. Nekem is van egy kutyám, egy magyar vizsla, Aqua, akit az érdi vízművek talált meg és ők vitték be a menhelyre, ahonnan mi elhoztuk. A séták során én is gyakran szembesülök azzal, hogy bár vannak kutyaszemetesek kitéve, oldalukon zacskókkal, mégsem használják az emberek. Vagy aki igen, az sok zacskót tép le egyszerre, hogy tartalékoljon – így annak nem marad, aki elfelejtett otthonról zacskót vinni magával. Fontosnak tartom, hogy a kutyák is a társadalom részeként (az ember hűséges társaként) élhessenek és megfelelő körülmények legyenek biztosítva ahhoz, hogy igazi kutyaéletet élhessenek. Hogy tudjanak futni, más kutyákkal játszani, fürdeni a Dunában, stb. Ugyanakkor ehhez mi, gazdák is kellünk, akiknek nagyon oda kell figyelnie a kutyák minden egyes mozzanatára. Tiszteletben tartani azokat, akik félnek a kutyáktól, tiszteletben tartani a környezetet és nem hagyni telepiszkítani. Bennem csak egy kérdés merült fel a Poo-WiFi kapcsán: mindenképp fontos az emberek efféle ösztönzése – de biztosan az a jó megoldás, hogy egy olyan eszközt adunk a kezükbe, ami elvonja a figyelmüket?!

 

 • spontan says:

  Posted: May 17, 2012


  Ha valaki ingyen wifire hajt, az majd köveket és földet dobál bele, hogy ingyen netezhessen. Reply

 • CernaGeza says:

  Posted: May 17, 2012


  Nekem is ez ugrott be, de - nem itthon - még lehet hogy működni fog a dolog. Reply

 • Kínai cuccok tesztje says:

  Posted: May 17, 2012


  Amíg a kuka mellett állva is a földre dobják az emberek a szemetet addig hogy remélheti bárki is hogy felszedik a kutyájuk után az ürüléket?
  Majd ha 30ezret ér egy mellédobás vagy fel nem szedés amit szigorúan be is vasalnak, akkor változhat a helyzet. Reply

 •  

  Bejegyzés adatai

  Időpont: May 17, 2012

  Szerző:

  Komment: 3

  Cimkefelhő