logo

Könyvbemutató: TÉR-RÉTEGEK – Tanulmányok a XXI. század térfordulatairól


Holnap kerül megrendezésre a TÉR-RÉTEGEK – Tanulmányok a XXI. század térfordulatairól című könyv bemutatója, mely egy kerekasztal beszélgetéssel lesz összekötve. A kötet a térkutatás és a városkutatás sokrétűségét mutatja be, újszerű vizsgálati keretekkel és irányokkal kibővítve.

“A hazai térkutatás legújabb eredményeit felsorakoztató „Tér-rétegek – Tanulmányok a XXI. század térfordulatairól” című kötet szerzői a természet-, és társadalomtudományok szemszögéből, azok inter-, multi- és transzdiszciplináris eszközrendszerével közelítik meg és vizsgálják a teret. A vertikálisan és horizontálisan rendeződő földrajzi, kulturális, pszichológiai térrel foglalkozó mű kiváló példája a sikeres tudományok közötti kommunikációnak, az esetlegesen jelenlévő tudományterületeket elválasztó szakadékok átlépésének. A kötet alapcélja a koherens kapcsolat teremtése az eltérő diszciplínák között, egyben a téri intelligencia fejlesztése. Ezzel a művel a szerzőknek sikerült a városföldrajzi, környezetpszichológiai, geológiai, kulturális antropológiai, településszociológiai orientációval rendelkező tanulmányok közötti harmónia megteremtése.”

(Halász Levente recenziója, forrás: varos.elte.hu)

A beszélgetés résztvevői: a szerkesztők: Dúll Andrea környezetpszichológus (ELTE PPK Gazdaság- és Pszichológia Tanszék), Izsák Éva geográfus, szociológus (ELTE TTK Regionális Tudományi Tanszék) és a szerzők. A beszélgetést Fábri György filozófus (ELTE PPK Társadalom- és Neveléspszichológia Tanszék) vezeti.

A bemutató helyszíne és időpontja:
ELTE Tanári Klub
V. ker., Budapest, Szerb. u. 21–23.
2014. április 10. (csütörtök), 18 óra

Facebook event ITT található.

 

Bejegyzés adatai

Időpont: April 9, 2014

Szerző:

Komment: 0

Kategória

Esemény