logo

Urbánus metamorfózis break táncosok, falfestő biciklisek és zenészek elődásában a Trafóban


Április 4-én és 5-én este kerül megrendezésre a DAH – Digitális-Akrobatikus Happening 1. a Trafóban. Interaktív díszletek, hangok mozgássá való átalakítása, deszkás pálya, falfestő biciklisek, imprvizatív zene és break táncosok jelenítik meg a nagyvárosi mozgások dinamikája és monotóniáját. Mindez a digitáis kor elemeinek alkalmazásával.

A Happeninget vagy eseményművészetet Kaprow így fogalmazta meg: “…olyan történések együttese, melyek több mint egy időben, egy helyen történnek, vagy melyeket így figyeltek meg. A környezetet, a zenét, a művész testét, a tárgyakat alkalmazza, s a közönséget is résztvevővé avatja.”

Az előadásban a nagyvárosi mozgások dinamikája és monotóniája diktálja a zenei alapot élő zenészek számára. A mozdulatsorok valós-idejű felvétele óriás animációban képez hátteret az utcasportokhoz. A színpadon szerepet kap egy többnyire utcákon, sportpályákon és versenyeken látható eszköz, a félcső is, melyben a gördeszkások és BMX-esek összehangolt akrobatikus mozgását digitális érzékelők transzformálják, folyamatosan változó audiovizuális térré.

A felvonultatott digitális technika használatával a happening műfaj eddig nem látott formában születik újjá, többek között az alábbi akciók során: jazz improvizációk tempót diktáló gördeszkazenére, tapssal mozgatott díszletek, repülés a felhők között, széken ülve, tánccal orgonálás, falfestés kerékpárral, és lesz még sok más meglepetés is…

dah2Szereplők
Gyenes Pál – BMX
Pichler Zsolt – BMX
Rostás “Rosta” Ádám – Inline Skate
Selyebi Dániel – Inline Skate
Csajovetz “Potter”Ádám – Skateboard
Kaposi Dávid – Skateboard
Dege “Gyurma” György – Breakdance
Csordás “Csocsó” Gábor – Break

Boros Levente – Amoeba zenekar
Sabák Péter – Amoeba zenekar
Sági Viktor – Amoeba zenekar

Vicsek Viktor – Videotechnika
Márton Péter – Elektronika, Zaj
Berényi Csaba – Rendező
SZ.CS.O.O. – Médium

Időpont
2014.04.04. 20:00
2014.04.05. 20:00

Facebook event ITT érhető el a részletekkel.

Forrás

 

Bejegyzés adatai

Időpont: April 2, 2014

Szerző:

Komment: 0

Kategória

Esemény